İletişim İş Fırsatları Etkinlikler
10 Haziran 2021
4 Dakika
ABD F1 Öğrenci Vizesi nedir?

Abd F1 Öğrenci vizesi, Amerika’da uzun dönem eğitim almak isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Amerika’da uzun dönem dil kursu eğitimi almak isteyen öğrencilerin yanı sıra Lise eğitimi almak isteyen, Üniversite eğitimi almak isteyen, Yüksek Lisans eğitimini almak isteyen öğrenciler bu vizeye başvurmak zorundadır. Bu vize türü eğitim kurumlarına göre farklılık göstersede temel şart olarak tam zamanlı eğitim almanı gerekmektedir. Bu vizeye başvururken öğrencilerin başvurduğu kurumlardan muhakkak I-20 formunu temin etmiş olması gerekmektedir. Bu form başvuru yapılan eğitim kurumu tarafından öğrenciler için düzenlenmektedir. 

ABD F1 Vizesi Başvuruları Nasıl Yapılır?

F1 vize türüne başvurmak için en önemli belge öğrencilere Amerika’da başvurduğu tam zamanlı eğitim kurumlarından öğrenci için düzenlenmiş ve gönderilmiş olan I-20 formu’dur. Bu form olmadan F1 öğrenci vizesine başvurmak imkansızdır. Dolayısıyla vize başvurusu yapacakların bu formu muhakkak temin etmiş olmasına dikkat edilmelidir. I-20 formu başvuracak öğrencinin eğitim ve maddi durumu ile ilgili bilgileri içerir.Öğrencinin bu formu gideceği eğitim kurumundan temin edebilmesi için muhakkak o kuruma eğitim ücretini yatırması gerekmektedir. Aksi halde bu belgeye sahip olamazlar bunun yanı sıra ayrıca öğrenci eğitim hayatını da kapsayacak yaşam giderlerini de hesaplarında göstereceği finansal belgelerinin de  gideceği eğitim kurumuna göndermesi gerekmektedir. Böylelikle hem eğitim ücretini ödeyen hem de kalacağı süre boyunca yaşamsal ve konaklama masraflarını hesaplarında gösterebilen tüm öğrenciler I-20 formuna sahip olabilecekdir. F1 öğrenci vizesine ize bu belgeyi aldıktan en erken 365 gün içerinde başvuru yapabilmeye hak kazanmaktadır. Amerika Başkonsolosluğunun ya da elçiliğin sitesine girerek DS-160 formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekecektir. Bu formu doldurduğunuz sırada size bir ID numarası verilecektir. Bu numarayı not edip formu doldurmayı bitirdikten sonra vize randevusu için gerekli adımları takip ettikten sonra sizden bir hesap açmanız istenecektir. Bu hesabu açarken ID numaranızı kullanacak ve vize randevunuzu alabileceksiniz. Vize randevunuz esnasından sizden online ödeme talep edecekleri için bu aşamada kredi kartınızın yanınızda olmasında fayda olacaktır. Amerika vizeleri mülakat ile belirlendiği için mülakata giderken yanınızda tüm istenilen belgeleri hazır bulundurmanız gerekeceketir. Gerekli evrak listesi aşağıdaki gibidir;

  • DS-160 Formu
  • Geçerli pasaportunuz ( en az 2 adet boş sayfa ve seyahatinizden dönüşten sonra en az 6 ay daha geçerliliği olmak zorunda )
  • Varsa eski pasaportlarınız ve vize fotokopileriniz
  • Arkalı önlü kimlik fotokopiniz
  • Tam vukatlı Nüfus kayıt örneği ( tüm adres ve aile bilgilerini içeren )
  • 3 ay içerinde çekilmiş en güncel 2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf ( 50mm*50mm ölçüsünde)
  • Gidiş amacınızı belirten niyet mektubunuz
  • I-20 formu
  • I-539 formu
  • SEVIS I-901 ödeme dekontu 
  • Transkript ve geçerli diploma 
  • Dil yeterlilik belgesi ( TOEFL – ILETS  vs gibi )

ABD F1 Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Abd F1 vizesinin süresi 5 yıldır ancak burada önemli birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri bu vizeyi alsanız bile ülkeye ancak eğitim süresinize 30 gün kala giriş yapabilme hakkına sahip olmanızdır. Bir diğer önemli bilgi ise bu vize ile ülkeye sürekli giriş çıkış yapamazsınız. Amerika’da eğitim hayatınıza başladıktan sonra ülkeden çıkarsanız en geç 60 gün içerisinde tekrar giriş yapma hakkınız vardır. Eğitim hayatınız boyunca F1 vizenizin süresine dikkat etmelisiniz eğer size eğitim sürenizden kısa bir F1 vizesi verildiyse Amerika’dayken eğitim kurumunuzla görüşüp yeni bir I-20 belgenizin süerinis uzatma talep edip ülkede kalmaya devam edebilirsiniz.

Didem Atıcıer
Eğitim Danışmanı
Yüksek lisans, lisans ve lise programları için danışmanlık yapmakta ve ofislerimiz için Koordinatörlük görevlerini yürütmektedir.
Bilgi Almak İçin Formu Doldurup Gönderin, Sizi Arayalım!
Hızlı İletişim İçin Hemen Arayın 444 2 203
Bilgi İste