İletişim İş Fırsatları Etkinlikler
Üniversite Programları
...
Üniversite Programları
Üniversite Programları

Yurt Dışında Üniversite Eğitimi ile İlgili Genel Bilgiler

Üniversite eğitimi, yıllardır ülkemizde öğrenciler tarafından talep edilen yurtdışı eğitim şekillerinden biri olmuştur. Yurt dışında üniversite okumak denilince akla ilk gelen ülkeler Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya ve son dönemde Polonya olmaktadır. Bu ülkelerde hem devlet üniversiteleri hem de özel üniversiteler bulunmaktadır. Başvuru şartları ve şekilleri de ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir.
Öğrencilerin üniversite eğitimini bu ülkelerde tercih etmesinin birçok sebebi bulunmaktadır. Modern bir üniversite eğitimi alırken yurt dışında yaşama şansına sahip olmak bunlardan başlıcasıdır. Bunun yanında dünyada üst sıralamalarda yer alan bir üniversitede okumak da ilk sıralarda gelir.

Yurt dışında lisans eğitimi alacak olan öğrencilerin en büyük avantajı da birçok ülkede sınav baskısı olmadan diledikleri bölümde eğitim alma imkanına sahip olmalarıdır. Öğrenciler ilgi duydukları ve diledikleri bölüme zorunlu ve tek seferlik bir sınava bağlı kalmadan; öğrenim hayatları boyunca aldıkları notlar, not ortalamaları, sosyal projeleri, gönüllülük hizmetleri, geliştirdikleri yetenekleri ve becerileri ile kabul alabilmektedirler. Kanada’da üniversite, İngiltere’de üniversite, Amerika’da üniversite, Avustralya’da üniversite, İrlanda’da üniversite, Polonya’da üniversite, Macaristan’da üniversite, İsveç’te üniversite, İsveç’te üniversite, Estonya’da üniversite, Danimarka’da üniversite, İspanya’da üniversite, İsviçre’de üniversite, Fransa’da üniversite, İtalya’da üniversite programları çoğu bölümde için öğrenciler herhangi bir üniversite geçiş sınavına ihtiyaç duymazken Almanya’da üniversite programı için Türk öğrencilerin Türkiye’deki üniversite sınavlarına katılımları zorunludur.

Yurtdışında Üniversite Okumak

Yurt dışında üniversite okumanın en büyük avantajlarından bir diğeri öğrenim alınan yabancı dili etkili bir şekilde öğrenmiş olmaktır. Bununla birlikte yurt dışında üniversite eğitimi alan öğrenciler gittikleri ülkedeki diğer dilleri de öğrenme fırsatına sahip olurlar. Bu durumda öğrenciler iş ve sosyal hayatlarında kullanabilecekleri dil konusunda önemli becerilere sahip olmaktadırlar.

Öğrenciler üniversite eğitimi alırken bazı ülkelerde, Türkiye’de olduğu gibi hazırlık programının devamında 4 yıllık bir üniversite eğitimi almak zorunda kalmazlar. Bunun yerine öğrenciler 3 yıllık süre zarfında bir üniversite eğitimi alabilirler. Bu durum birçok öğrenci için tercih sebebidir. Öğrenciler daha sonra yurtdışında master (yüksek lisans) eğitimi ya da sertifika veya diploma programları ile aldıkları üniversite eğitiminin devamında uzmanlaşabilme olanağına sahip olurlar. Bu da diğer öğrencilere oranla 1 yıl daha erken ve daha profesyonel bir şekilde iş hayatına atılmalarını sağlar. Yurt dışındaki üniversitelerin bir kısmında içinde bulunan akademik yılın farklı dönemlerinde eğitime başlamak mümkün olabilmektedir. Bu da başvuracak olan öğrencinin zaman kaybı yaşamasını engelleyen unsurlardan birisidir. 
Yurtdışı eğitim için üniversiteye gidilecek ülkede dil yeterliliği olmayan öğrenciler aynı zamanda birçok ülkenin sunduğu hazırlık-dil eğitimi programlarına da katılabilirler. Yurtdışı dil okulları veya okulların kendi hazırlık programları (foundation veya pathway) dil eğitimi durumunu kontrol altına alabilmek için gidilebilecek programlardır.

 

Yurtdışı Üniversite Eğitim Sistemi ve Süresi

Yurt dışında lisans eğitimi genellikle birçok ülke ve programda 3 ila 4 yıl sürüyor. Amerika, Kanada başta olmak üzere 4 yıllık lisans programları gözükürken, Avrupa genelinde bu süre genellikle 3 yıldır. Bazı mühendislik bölümleri 4 yıl sürebilmektedir. Bunun yanı sıra mimarlık programları 5 yıl, diş hekimliği ve eczacılık bölümleri 5 yıl, tıp eğitimi ise 6 yıl sürebilmektedir. Amerika ve Kanada’daki tıp eğitimleri ise fakülte değişimi sebebiyle 8 yılı bulabiliyor…

Uluslararası öğrenci alımı yapan bazı üniversiteler ise dil yeterliliği ve mezuniyet ortalamaları dışında öğrencilerin bazı derslerini lise seviyesinde almış olmasını bekler. Türkiye lise müfredatında sunulmayan bu dersleri de alabilmek için dil eğitimi yanında akademik içerik de sağlayan hazırlık programlarında öğrenciler hazırlık yapabilirler. Bazı öğrenciler ise bu durumda kalmamak için üniversiteyi okumayı düşündükleri ülkede lise eğitimi alarak oradan mezun olmaya çalışır. Bu şekilde sadece o ülkenin öğrencilerine açık olan programlara da başvurma şansını elde ederler. Üniversiteye yönelik lise eğitimi için tercih edilen programlar genellikle İngiltere’de lise, Kanada’da lise, Amerika’da lise programları olmaktadır. Avrupa Birliği dahilindeki ülkelerde lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için de fırsatlar bulunmaktadır. Üniversite eğitiminde avantaja sahip olmak adına yurtdışında lise programlarına dahil olmak istiyorsanız, yurtdışı eğitim danışmanlık hizmeti sağlayan danışmanlarımıza ekranın sağ tarafından bilgi iste butonuyla form doldurarak ulaşabilir veya detaylı bilgi için alabilirsiniz.

Hem daha kısa hem de daha düşük maliyetlerle eğitim alabilen öğrenciler aynı zamanda Yüksek Öğrenim Kurumu(YÖK) denkliğine sahip okullara giderek Türkiye’ye döndüklerinde herhangi bir problem yaşamadan iş hayatına devam edebilirler. Üniversite eğitimi ülkeden ülkeye değişiklik gösterse dahi çoğu zaman Türkiye’de olduğundan daha pahalıya gelmez. Öğrenciler hem bir dilde uzmanlaşma, hem de yurt dışında bir ülkede yaşama ve staj yapma imkanına sahip olurlar. Aynı zamanda bunu Türkiye’deki maliyetlere çok yakın şekilde yapabilme imkanına sahiptirler. Bu yüzden öğrencilerin büyük çoğunluğu yurt dışındaki üniversiteleri eğitim tercihleri arasında en üst sıralarda tutmaktadır. Çünkü yurt dışındaki birçok üniversitenin diploması YÖK denkliğine sahip, sınavsız öğrenci kabul eden eğitim yapısı ile farklı, maliyeti ile Türkiye’deki okullardan farksızdır.

 

Yurtdışında En İyi Üniversite Sıralamaları

Times Higher Education (THE)12 yıldır dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasını hazırlayarak sektörde çok önemli bir yere sahiptir. Bu seneki sıralamada dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasında başları yine İngiltere’deki üniversiteler, Amerika’daki üniversiteler ve Almanya’daki üniversiteler çekmektedir. Genel sıralamada Oxford 1. olmuştur. Eğitim sıralamasında Kaliforniya Teknoloji Üniversitesi yerini geçen seneye göre korumuştur. Tıp alanında eğitim veren St. Goerge's, London Üniversitesi ise liderliği başka okullara bırakmamıştır. Liste aşağıdaki gibidir;

1. University of Oxford
(Oxford Üniversitesi)
www.ox.ac.uk

2. California Institute of Technology
(Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü)
www.caltech.edu

3. Stanford University
(Stanford Üniversitesi)
www.stanford.edu

4. University of Cambridge
(Cambridge Üniversitesi)
www.cam.ac.uk

5. Massachusetts Institute of Technology
(Masachuset Teknoloji Enstitüsü)
www.web.mit.edu

6.  Harvard University
(Harvard Üniversitesi)
www.harvard.edu

7.  Princeton University
(Princeton Üniversitesi)
www.princeton.edu

8. Imperial College London
(Londra Imperial Üniversitesi)
www.imperial.ac.uk

9. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology Zurich
www.ethz.ch

10. University of California, Berkeley
(Berkeley Kaliforniya Üniversitesi)
www.berkeley.edu

Diğer listeleri görmek için burayı tıklayabilirsiniz!

 

Yurtdışı Üniversiteleri Kabul ve Başvuru Koşulları

Yurt dışında üniversite eğitimi için üniversitelere giriş koşulları ülkeden ülkeye değişmektedir. Ancak genel olarak uygulanan koşullar aşağıdaki gibidir;

  • Yeterli Düzeyde Not Ortalaması (Lise Mezuniyet Ortalaması/GPA)
  • Lisans eğitiminin alınacağı okulun belirlediği dil sınavından yeterli başarıyı göstermek( IELTS/ TOEFL/ DELE/ Test DAF vb.) (okul şartları değişkendir)
  • Lisans eğitiminin alınacağı okulun belirlediği yeterlilik sınavlarında gerekli başarıyı göstermek ( SAT ve ya okula özel sınavlar)
  • Referans Mektupları
  • Niyet Mektubu
  • Adayın CV(Özgeçmişi)’si
  • Adayın daha önceden kazanmış olduğu, başarılar, projeler, ödüller ve yarışma sonuçları
  • Banka referans mektubu

Yurtdışında Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler bu eğitim programı için yeterli dil seviyesi, not ortalamaları veya yeterlilik sınavlarından istenilen notu alamadıkları takdirde Pathway/Foundation Hazırlık Programları ile dünya çapında bulunan yüzlerce prestijli üniversiteye kayıt olma hakkı kazanabilmektedir. Yurtdışın eğitim programlarının ayrıcalıklı dünyasındaki yerinizi almak ve doğru yurtdışı eğitim danışmanlık hizmetleri için danışmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Neden Yurtdışında Eğitim Almalıyım? Ne Gibi Avantajları Var?

Yurtdışında üniversite eğitimi alan öğrencilerin geliştirdikleri ve gelecek kariyer yaşamlarına kendilerini hazırlamalarında pay sahibi olan çok önemli noktalar vardır. Bunlardan ilki hangi ülkeye giderse gitsin öğrencilerin eğitim aldığı dilin yabancı bir dil oluşu bu öğrencinin başka bir dili de mesleki anlamda en ileri seviyeye kadar getirmesi, dünya vatandaşı olarak her yerde çalışma fırsatı edinmesi veya ülkemize geri döndüğü takdirde öne çıkmasını sağlıyor. Yurt dışında üniversitelerde ve yurt dışı üniversite eğitiminin genelinde kullanılan modeller ve sistemler Türkiye’den farklılık gösteriyor. Öğrenci yeni bir sistemde interaktif bir eğitim alarak kendini daha iyi ifade etme imkanı buluyor. Başka kültürlerle de yakınlaşan öğrenciler onlarca vizyonu aynı çatı altında toplayıp kendi yetenekleri ile harmanlayabiliyor. Hem yaşamsal hem de dünyaca ünlü ve prestijli üniversitelere giriş imkanları sayesinde akademik gelişim için çok iyi bir fırsatlar yaratabiliyor. Üniversite okumak için başvurulacak ülkede başarılı bir lise eğitimi alan ve mezun olan öğrencilerin üniversite eğitimine geçişte bazı eğitim bursları için de başvuru yapmaları mümkün olabilmektedir. Bu nedenle özellikle İngiltere’de lise, Kanada’da lise ve Amerika’da lise programları oldukça rağbet görmektedir.

 

Yurtdışı Eğitimine Gidersem Ne Kadar Para Harcayacağım?

Üniversite eğitimi almak ülkeden ülkeye maliyet farkı gösteriyor. Bazı Avrupa ülkelerinde Yüksek Öğrenim Kurumu ve Avrupa Birliği geçerli diplomalar da alınabilecek üniversiteler 2.000€ gibi cüzi bir ücretten başlayarak en fazla 5-6.000€’yu görürken, bazı Avrupa ülkelerinde bu ücretler 10.000-15.000€ arasındadır. Keza Amerika, Kanada, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerde maliyetler genellikle çok daha yüksek olup öğrencilerin eğitime en az 20.000USD, yaşama ise yıllık 10-12.000USD gibi bir bütçe ayırmaları gerekebiliyor. Ancak basit bir hesapla bakılırsa örneğin Polonya, Macaristan, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Almanya gibi makul fiyatlı seçeneklerde eğitim ve yaşam maliyetleri Türkiye ile hemen hemen aynı baremlerde yer almaktadır. Yine İsveç, Danimarka ve Hollanda gibi seçenekler de Türkiye’de bulunan vakıf üniversite fiyatlarından çok yukarı çıkmadan hemen hemen aynı maliyetlerde üniversite eğitimi imkanı olan ülkelerdendir. Yurtdışında üniversite eğitimi düşünüldüğü kadar yüksek maliyetli değildir. 
Üniversiteye geçiş yapabilmek için dil okulları veya akademik hazırlık programlarına katılmak durumunda kalan öğrenciler dil okulları eğitimi sırasında daha düşük ücretler ödeyebilirler. Pathway programlarının ücretleri ise program içeriğine göre değişiklik göstermekle beraber bazı durumlarda üniversite ücretlerinden daha fazla olabilirken bazı durumlarda üniversite ücretlerinden daha düşüktür.

 

Yurtdışı Üniversite Eğitimi İçin Dikkat Etmem Gerekenler Nelerdir?

Yurtdışında üniversite okumak ve yurtdışı üniversite eğitimi için yatırım yapmak hayatta atılan önemli bir adımdır. Bu sebeple gittiğiniz üniversitenin akreditasyonları ve akademik, sosyal ve kişisel gelişiminizi ne kadar sağlayacağını iyi ölçmelisiniz, bunu yaparken bütçenize ve yaşam şartlarınıza uygun konum seçmeniz gerekir çünkü en başta insansınız ve sosyal yaşamınızı, ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde sağlamak zorundasınız. Kısa bir süreden bahsedilmediği için yaşamın da çok yüksek maliyetli olmadığı, yüksek maliyetli ise de geleceğinize yatırım amaçlı ve kalıp daha uzun süre verim alabileceğiniz ülkeleri seçmelisiniz. Gittiğiniz üniversitelerin YÖK denkliğine sahip olması Türkiye’ye geri döndüğünüz durumda askerlik tecili, diploma saydırıp yüksek lisans yapma, belli odalara kayıt olma (mimarlar odası, maliye vb) gibi hususlar için önemlidir.

 

Yurtdışı Üniversiteleri YÖK Denkliği

Yurtdışında Yüksek Öğrenim Kurumu denkliği olan üniversitelerden mezun olduğunuzda Türkiye’ye döndüğünüz zaman diplomanızın denkliğini almanız gerekebilir. Bunun için öncelikle YÖK’ün başvuru formu, nüfus cüzdanınız, lise diplomanız, mezun olduğunuz üniversitenin diploması ve bu okula ait transkriptiniz, yurtdışında eğitim aldığınız süre boyunca kullandığınız pasaportlarınızın aslı ve giriş-çıkış sayfalarınızın noter tasdikli suretleri ile birlikte Yüksek Öğrenim Kurumuna başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzun alındığına dair belge size teslim edildikten sonra sizin için bekleme süresi başlamıştır.
Başvurunuz Yüksek Öğrenim Kurumu Komisyonu tarafından;

  • belgelerin gerçek olup olmadığı,
  • belgelerin başvuran kişiye ait olup olmadığı,
  • mezun olduğunuz okulun diploma vermeye yetkili bir kurum olup olmadığı,
  • mezun olduğunuz okuldan aldığınız derslerin ulusal kredi ve AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) toplamı, kazanılması gereken bilgi, beceri ve yetkinlik açısından Türk yüksek öğretim programına eş değer olup olmadığı,
  • Türk yüksek öğretim programında aynı ve ya benzer ders bulunmuyor ise yönetmelikte sayılan diğer maddelere uyup uymadığı konularında incelenir.

Gerekli görüldüğü takdirde YÖK mezun olduğunuz okuldan ek belge isteme hakkına sahiptir.
Başvurunuz kabul olduğu halde YÖK tarafından size denklik belgesi verilecektir. Çıkan kararda eksik derslerinizin olduğu saptanır ise Türkiye’de bir üniversitede size bu eksik dersleri tamamlamanız için hak tanınır ve siz programı bitirdikten sonra denklik belgesi size teslim edilir. Özetle:

 

Yurtdışı Üniversiteleri Yök Denkliği

Yurt dışında bulunan üniversitelerin YÖK denkliğine sahip olup olmadığı ile alakalı yönetmeliklerden faydalanabilmek için direkt olarak YÖK’e resmi dilekçe verilmeli ve bilgi talebinde bulunulmalıdır. Bu dilekçeler faks yoluyla veya posta yoluyla yapılabilir ve cüzi bir ücrete de tabiidir. Bunun yanı sıra öğrenciler genel olarak üniversitelerin QS, CWTS, Times, FT gibi sıralamalarda ilk 1000’de olup olmadığını kontrol etmeli ve ülke akreditasyonlarına önem vermelidir

 

Yurtdışı Üniversite Bölümleri

  • Ekonomi, Ekonometri, İşletme (Economics, Quantitative Economics – Business and Management)
  • Sosyal Bilimler – Psikoloji – Sosyoloji (Social Sciences, Sociology, Psychology)
  • Klinik Psikoloji, Yapay Zeka, Bilişsel Bilimler (Clinical Psychology, Artificial Intelligence, Cognitive Sciences&Neurosciences)
  • Biyoloji, Biyomedikal, Biyoteknoloji (Biotech, biomed, biology)
  • Mühendislik alanları (Engineering) :
  • Bilgisayar (Computer)
  • Yazılım (Software)
  • Robotics
  • Uzay – Uçak Müh. (Aeronautics- Aerospace)
  • Endüstri (Industrial)
  • İnşaat (Civil)
  • Makine (Mechatronics)
  • Elektrik (Electrics, Electronics or Communications)
  • Yönetim (management)
  • Enerji (sustainability and energy)
  • Sanat (Arts):
  • Tasarım (Design) : Endüstriyel, Görsel, Moda ve daha fazlası
  • Görsel Sanatlar (Visual Arts): Dijital Medya, Animasyon, Film ve daha fazlası…
  • Eğitim / Education
  • İngiliz Dili ve Edebiyatı / English Studies
  • Çeviribilimi / Translation and Interpreting Studies

 

Yurtdışı Üniversite Puanları

Almanya ve Avusturya için YKS sınavları sonucu önem taşımaktadır. Öğrencilerin belli ortalamaların üstünde puanlar alması özellikle iyi seviyede araştırma(Research) üniversiteleri için tavsiye edilir. Bunun dışında bazı ülkelerde baraj geçme şartı aranmaktadır. Özellikle Kanada, Amerika, Avustralya, İrlanda, Polonya ve Macaristan için YKS sınav sonucu önem arz etmez.

 

Sınavsız Yurtdışı Üniversiteleri

Yurtdışı Üniversiteleri arasında YKS şartı gerektirmeyen çok sayıda üniversite mevcuttur. Aşağıdaki ülkelerde özellikle bu şart hiçbir şekilde aranmayacaktır:

  • Kanada
  • Amerika
  • Avustralya
  • İrlanda
  • İngiltere
  • Polonya
  • Macaristan
  • Rusya

 

Yurtdışı Üniveriste Yatay Geçiş

Yurtdışı üniversitelerinde yatay geçiş imkanı eğer aynı üniversite içinde ise çok daha kolaydır. Türk üniversitelerden transfer şartları oldukça zorlayıcı olduğu gibi kontenjanla sınırlıdır. Ancak öğrencilerin zaten lise sonrası eğitimin sıfırdan başlangıç yapmalarında katkısı olduğu bilmeleri gerekir. Hollanda, İsveç, Danimarka, Finlandiya ve bir çok ülke öğrencilerin İngilizce lisans eğitimi için en az 1 sene üniversite eğitimi almış olmasını istiyor. Bu öğrenciler zaten 3 yıllık bir eğitime kabul alırlarsa yıl kaybı yaşamıyor.

Bunun yanı sıra aşağıdaki özellikle Kanada ve Amerika’da transfer imkanları çok daha geniştir. Öğrenciler 2 yıllık ve 3 yıllık kolej diploma ve yüksek diploma programları sonrası 2 yıl daha üniversiteye transfer sağlayabilirler. Bu öğrencilere hem maddi hem de akademik kolaylık anlamında avantaj sağlar.

 

Yurtdışı Üniversiteleri Başvuru Dönemi ve Tarihleri

Ülke Üniversite Başvuru Dönemleri
Amerika Ekim – Ocak | Ocak – Nisan
İngiltere Ekim – Aralık | Ocak – Haziran
Kanada Ekim – Nisan (2 veya 3 dönem seçenek)
İrlanda Ekim – Mayıs
Hollanda Ekim – Ocak (istisna 3-4 üniversite var)
Almanya Ocak | Nisan
İtalya Ekim – Mayıs
İspanya Ekim – Mayıs
Avustralya Ekim – Şubat | Şubat – Mayıs(ara dönemler)
Polonya Ekim – Ocak(ara) | Nisan(Tıp) | Temmuz(son)
Macaristan Ekim – Nisan | Temmuz (hazırlık)
Estonya Ocak – Nisan
İsveç Ekim – Ocak
Danimarka Ekim – Ocak(yüksek) | Mart (lisans)
Finlandiya Ekim - Ocak

 

Yurtdışı Üniversiteleri Fiyatları ve Ücretleri

Ülke Üniversite Kayıt Ücretleri
Kanada 15.000 – 48.000CAD
Amerika 14.000 – 96.000USD
İngiltere 10.500 – 33.000GBP
İrlanda 9.000 – 24.000EUR
Hollanda 7.500 – 14.000EUR
Avustralya 19.000 – 52.000AUD
Almanya 500 – 12.000 EUR
İtalya 1.000 – 18.000EUR
İspanya 6.000 – 16.000EUR
Danimarka 8.000 – 14.000EUR
İsveç 9.000 – 18.000EUR
Finlandiya 6.000 – 17.000EUR
Estonya 2.500 – 4.500EUR
Polonya 2.000 – 5.000EUR
Macaristan 3.000 – 9.000EUR
Rusya 2.000 – 6.000USD

 

Yurtdışı Üniversite Bursları

Yurtdışında burslu gidebileceğiniz üniversitelerden bazıları:

Üniversite Ülke
Aarhus University BSS Danimarka
Tartu University Estonya
Tallinn Technology University Estonya
ESIC İspanya
Dublin Institute of Technology İrlanda
Sapienza Universita di Roma İtalya
Universita di Pisa İtalya
University of Nebraska Amerika
University Canada West Kanada
Wilfrid Laurier University Kanada
Brunel University İngiltere
BME(Budapest Technology and Economics) Macaristan
University of Szeged Macaristan
Kozminski University Polonya

 

Yurtdışı Üniversiteleri Yaşam Maliyetleri:

Ülkeden ülkeye ve en önemlisi de şehir-şehir değişmektedir. Aşağıda 1 yılda ortalama konaklama, yeme içme ve yaşam maliyetleri aralıkları görülebilir:

Ülke

Yaşam Maliyetleri

Kanada

10.000-16.000CAD

Amerika

12.000 – 22.000USD

Avustralya

13.000 – 19.000AUD

İrlanda

9.000-13.000EUR

İtalya

8.000 – 15.000EUR

İspanya

8.500 – 16.000EUR

Almanya

10.000 – 14.000EUR

Hollanda

9.000 – 13.000EUR

İsveç

11.000 – 16.000EUR

Danimarka

12.000 – 18.000EUR

Finlandiya

12.000 – 18.000EUR

Estonya

4.000 - 5.000EUR

Polonya

3.800 – 5.400EUR

Macaristan

5.000 – 6.500EUR

 

Üniversite Vizesi

Öğrenci vizeleri turistik vizelerden farklıdır ve her ülkeye prosedürleri değişmektedir. Yeşil pasaport gibi hususi pasaport sahipleri de öğrenci vizesi almak zorundadır. Bazı ülkelerde teminat şartı (bloke hesap) vardır, vize teslim süresi ülkeden ülkeye değişir ve genellikle 1 hafta ile 10 hafta arası değişebilir.

Üniversite vizesi özel yazımızı inceleyiniz.

 

Yurtdışında okurken çalışma

Neredeyse tüm ülkelerde haftada 20 saat ve üstü olmak üzere yarı zamanlı çalışma izini öğrenci vizesi alan öğrencilere sağlanır. Öğrenciler ayrıca mezuniyetlerinden sonra ülkeden ülkeye değişmek üzere 6 ay ile 18 ay arasında çalışma izni alabilirler. Bu izinler sponsorsuz olarak da verilebilmektedir ve oldukça kolaydır. En kolay ve avantajlı ülkeler olarak aşağıdakileri görebilirsiniz:

  • İrlanda (en az 1 yıl şartsız)
  • Avustralya (en az 1 yıl şartsız)
  • Kanada (3 yıla kadar)
  • Estonya (9 ay şartsız)
  • Almanya (1 yıl şartsız)
  • Hollanda (6 ay şartsız)
  • İsveç (6 ay şartsız)
  • Danimarka (6 ay şartsız)
  • İngiltere (6 ay opsiyonel – Tier2 başvuru)
  • Amerika (OPT)

Detaylı bilgi için “yurtdışı çalışma izinleri” yazımıza bakınız.

 

Yurtdışı Üniversite Yorumları Ve Görüşleri

ICES Turkey öğrencilerinin yorumları için lütfen tıklayınız!

 

ICES Turkey Yurtdışı Üniversite Danışmanlığı

Yurtdışında üniversite eğitimi başvuru süreci; doğru evrak hazırlığı ve teslimiyle, konaklama ayarlamasıyla ve yaşamsal şartları iyi bilmek ile doğru orantılı zorlu bir süreçtir. Birlikte çalıştığınız danışmanın söz konusu ülke ile geniş bilgilere sahip olması, ziyarette bulunmuş olması, yerinden temsilcisi olması ve bu ülkeyle alakalı size doğru bilgileri sağladığından emin olmalısınız. ICES Turkey, Türk öğrencilerin üniversite okumak istedikleri ülkeleri yıllardır ziyaret etmekte, direkt ortaklıklar ve birebir doğru kontaklar elde ederek öğrencilere net, doğru ve bilinçli bir danışmanlık yapmaktadır. ICES Turkey danışmanlık modelinde öğrenciler belli okullara bağımlı kalmadan kendilerine imkanları ile en uygun okulları tercih edebilmektedir. Üniversite danışmanlığının yanı sıra ICES Turkey; lise eğitimi, dil okulları, yaz okulları, yüksek lisans eğitimi, sertifika programları gibi birçok farklı alanda da sizlere yardımcı olmaktadır. Eğitim programlarınızı planlarken öğrenci vize danışmanlığı konusunda da destek sunmaktadır.

 

Neden İyi Bir Danışman Seçmeliyim?

Yurtdışında üniversite eğitimi başvuru süreci; doğru evrak hazırlığı ve teslimiyle, konaklama ayarlamasıyla ve yaşamsal şartları iyi bilmek ile doğru orantılı zorlu bir süreçtir. Birlikte çalıştığınız danışmanın söz konusu ülke ile geniş bilgilere sahip olması, ziyarette bulunmuş olması, yerinden temsilcisi olması ve bu ülkeyle alakalı size doğru bilgileri sağladığından emin olmalısınız. ICES Turkey, Türk öğrencilerin üniversite okumak istedikleri ülkeleri yıllardır ziyaret etmekte, direkt ortaklıklar ve birebir doğru kontaklar elde ederek öğrencilere net, doğru ve bilinçli bir danışmanlık yapmaktadır. ICES Turkey danışmanlık modelinde öğrenciler belli okullara bağımlı kalmadan kendilerine imkanları ile en uygun okulları tercih edebilmektedir. Üniversite danışmanlığının yanı sıra ICES Turkey; lise eğitimi, dil okulları, yaz okulları, yüksek lisans eğitimi, sertifika programları gibi birçok farklı alanda da sizlere yardımcı olmaktadır. Eğitim programlarınızı planlarken öğrenci vize danışmanlığı konusunda da destek sunmaktadır.

 

ICES Turkey Ülke-Ülke Yurtdışı Üniversite Danışmanlığı:

 

Üniversite eğitimi ile bağlantılı olabilecek dil eğitimi programları ise İngiltere dil okulları, Amerika dil okulları, Kanada dil okulları, İrlanda dil okulları Almanya dil okulları, Avustralya dil okulları, İspanya dil okulları, Yeni Zelanda dil okulları, Malta dil okulları, Fransa dil okulları gibi birçok program üzerinden alınabilmektedir. Dil eğitimi, lise eğitimi, lisans programları, yüksek master gibi konularda detaylı bilgi almak için buradan bilgi istek formunu doldurabilir veya buradan randevu talep edebilirsiniz.

Bilgi Almak İçin Formu Doldurup Gönderin, Sizi Arayalım!
Hızlı İletişim İçin Hemen Arayın 444 2 203
Bilgi İste